maandag 3 november 2014

Week van de Mediawijsheid

De week van de Mediawijsheid is van 21 t/m 28 november. Je kunt op allerlei manieren meedoen en laten zien dat jij het belangrijk vindt dat kinderen mediawijs opgroeien. We hebben een aantal activiteiten  t/op een rijtje gezet:

MediaMastersMediaMasters is hét superspannende mediawijsheidspel waarin kinderen kunnen bewijzen hoe mediawijs zij zijn. Vorig jaar speelden meer dan 70.000 kinderen mee. Tijdens vijf speldagen leren kinderen onder andere over het vinden van betrouwbare informatie, de werking van een redactie en jezelf presenteren op internet.
Leerlingen uit groep 7 en 8 kunnen met hun klas of BSO-groep kosteloos meedoen aan MediaMasters. Ook pabo-studenten kunnen dit jaar meedoen. Inschrijven is nog mogelijk tot en met 31 oktober via deze link.

Discussie in de klas
Mediawijzer heeft 8 stellingen beschikbaar gesteld waarover in de klas gediscussieerd kan worden. De stellingen zijn voortgekomen uit expertsessies en sluiten aan op het thema van de Week. Experts uit het mediavak en kinderen gaven tijdens deze sessies aan welke onderwerpen zij belangrijk vinden en waar discussie over nodig is. Succes!
Download de stellingen hier

Bibliotheken
Mediawijsheid houdt niet op buiten de klas. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd door onder andere bibliotheken. Benieuwd wat er in jouw buurt wordt georganiseerd? Kijk dan snel op deze kaart.

Nieuwsbegrip
Speciaal voor de Week van de Mediawijsheid wordt er een Nieuwsbegrip les gemaakt voor groep 7 en 8 (niveau B) over het thema ‘Recht op Mediawijsheid’. Deze les verschijnt voorafgaand aan de start van de campagneweek op deze site, zodat scholen er tijdens de week mee aan de slag kunnen gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten