dinsdag 22 mei 2012

Gamification

Vorige week stond er een mooi blog op Frank Watching over gamification. Gamification gaat niet over het maken van computerspellen, maar over het toepassen van spelelementen in een specifieke situatie. Gabe omschrijft gamification als volgt."The process of using game thinking & mechanics to engage audiences the process of using game". Hij geeft veel voorbeelden van situaties waarin gamification succesvol is geweest en beschrijft waarom mensen zo gevoelig zijn voor spel elementen.
 De drie spelelementen, die bij gamification moeten worden toegepast zijn friends, fun en feedback. De combinatie van deze elementen maakt mensen over het algemeen enthousiast. Als je gamification toepast, zorg dan dat je mensen uitdaagt en ze regelmatig een prestatie laat leveren. Combineer de spelelementen friends, fun en feedback en beloon deelnemers volgens het SAPS-model. Wanneer je deze zaken juist weet je combineren, heb je volgens Gabe de sleutel naar het gamification-succes in handen.

1 opmerking:

  1. Goeie samenvatting van het artikel. Maar wel erg kort. Meer weten over Gamification? bekijk onze Gamification pagina en lees de blog. Voor vragen en verdere discussie staan wij altijd open!

    BeantwoordenVerwijderen