zondag 10 maart 2013

Mentimeter & Socrative

Deze week heb ik op voor een workshop 10 online tools voor mijn collega's Socrative en Mentimeter bekeken. Ik heb beide programma's eerst op school getest. Hieronder mijn bevindingen.

Socrative werkt online en je kunt vragen voorbereiden en zo een soort quiz doen met je leerlingen. Je kunt  deze quiz ook delen met je collega's. Het is gratis en voor een andere groep kun je eenvoudig de resultaten weer leeg maken en zo nogmaals gebruiken. Je moet wel een account aanmaken om de vragen te maken. Je kunt stemmen via mobiel of via een computer. Je gaat hiervoor naar een website en vult het room number in. Je kunt zelfs een app downloaden om het nog eenvoudiger te maken.

Mentimeter werkt ook online (bij ons op school in chrome). Je kunt zonder account direct één vraag stellen. handmatig moet je steeds naar de volgde vraag toe. Je kunt via mobiel of een computer stemmen. Hiervoor moet je naar een website toe en hierna vul je de room in. Het is gratis en maximaal kun je 10 vragen maken.

De beide programma's werkten bij ons naar behoren. Om snel iets te doen is mentimeter eenvoudig, als je een langere quiz wilt maken  of het regelmatig van plan ben te gebruiken is socratvie beter. Je kunt de leerlingen dan de app laten downloaden. Tevens kun je je quiz delen met je collega's. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten